Lin Housheng (林 厚 省)

En kort biografi af skaberen af ​​Shibashi

16 september 1939 blev Lin Housheng født i byen Fuqing i Fujian-provinsen. Fujian-provinsen ligger i den sydøstlige del af Kina.

Allerede som barn var han fascineret af den udvikling som mennesket opnår gennem fysisk træning. I en alder af 15 år blev han elev hos en Shaolin munk.

(På billedet er vist to stormestre/grandmasters fra Shaolin Templet: Shi DeRu (Shawn Xiangyang Liu) og Shi DeYang (Shi WanFeng). De er ikke knyttet til Lin Housheng.

Lin Housheng dimmiterede fra Shanghai Physical Education University i 1964. Hans hovedfag var vandsport og Wushu (kampsport, populært benævnes det “Kung Fu”). Han havde fået gode karakterer og det muliggjorde, at han kunne blive i Shanghai, hvor han blev forsker ved Shanghai Physical Education Science Research Institute. Desværre opstod Kulturrevolutionen i Kina i disse år. Som følge deraf blev Shanghai Physical Education Science Research Institute lukket. Han fik derfor arbejde ved et gymnasium, hvor han underviste i idræt.

Professor Lin Housheng – grundlægger af Shibashisystemet.

Shaolin munke, som den professor Lin lærte af.

Kulturrevolutionen forbød Qigong

Den 6. maj 1966 blev Kulturrevolutionen officielt sat i værk og den skabte socialt kaos i hele landet. I den statskontrollerede presse blev Qigong kaldt “et råddent relikvie af feudalisme” – “historisk affald” – “en giftig ukrudt.” Folk der praktiserede Qigong blev kaldt “kontrarevolutionær” eller “klasse fjende”.

Lin Housheng fortsatte sin Qigong og Tai Chi praksis i hemmelighed, ofte i mange timer og sent om natten. Det var nødvendigt at hemmeligholde, da det ellers kunne udløse straf i form af slag, tvangsarbejde eller endog drab. Disse trusler gjaldt ikke kun udøveren men således også Professor Lins kone og nyfødte datter. Denne intensive træning og fordybelse har ført til mange fantastiske præstationer efterfølgende.

Maos den lille røde.

Lin Housheng fortsatte Qigong i hemmelighed

Denne hemmelige Qigong praksis betød, at Lin Housheng i en alder af 29 år oplevede en usædvanlig følelse i sin krop. Han fornemmede, at hans nervesystem blev ekstremt stimuleret. Følelsen af begejstring og andre intense følelser af, hvad det var ville sige at være i live, vældede ind over ham.

Hele verden omkring ham forvandledes til et storslået gyldent lys. Han følte sin livsenergi (Qi) som en flydende kilde, der løber inde i hans krop og cirkulerer jævnt gennem det Mikrokosmiske Kredsløb bestående af Guvernørmeridianen/Governor Vessel (Du Mai) og Conceptionsmeridianen/Conception Vessel (Ren Mai). Dette gyldne lys er det, som de tidlige Qigong mestre talte om som den Gyldne Eliksir og begrebet den indre alkymi handler om denne forvandling af kvaliteten af Qi. Du kan læse om det her.

Med et følte han, at denne cirkulerende strøm deltes i to stærke baner af Qi, som hver strømmede ned fra hans skuldre og ud af hans to håndflader. Han indså, at det var præcis, hvad hans lærer (Shaolin munken) tidligere havde fortalt ham om Ekstern Qi. (Ekstern Qi er emission altså udsendelse af Qi fra fx hænderne.)

Klassisk illustration af to energibaner. Disse to er kendt som det mikrokosmiske kredsløb.

Lin Housheng dokumenterer eksistensen af Qi

Efter ti år sluttede Kulturrevolutionen d. 6. oktober 1976, en måned efter Formand Mao Zedong døde. Nu var det slut med at udøve Qigong i hemmelighed og Lin Housheng kunne benytte de enorme færdigheder, han havde erhvervet gennem årene.

Professor Lin satte sig først og frekkest for at bevise overfor de mange mekanistisk, videnskabeligt orienterede marxistiske skeptikere i regeringen og andre steder, at Qigong ikke var noget falskneri og bedragerisk “hekseri” og ej heller, at Qigong var et meningsløst og overtroisk relikvie fra fortiden.

Qi dokumenteres

For at gøre dette deltog han i forsøg udført af en berømt atomforsker, Gu Hansen. Disse forsøg havde som formål at bevise eksistensen af Qi. Den 10. marts 1978 projicerede Lin Housheng ekstern Qi fra sine hænder, som Gu Hansen målte med moderne videnskabelige enheder. Qi blev registreret i form af lavfrekvente infrarøde strålebølger og elektromagnetiske bølger. Eksistensen af Qi var nu videnskabeligt bevist (i det mindste den Qi, som professor Lin sendte).

“Det var første gang, at Qi’s fysiske karakter blev bevist. Offentliggørelsen af ​​resultaterne af forsøget skabte bølger i landet, vakte interesse og trak mange forskeres interesse i retning af forskning i Qigong. Deres heroiske forpligtelse havde en afgørende effekt på stigningen af ​​Qigong i nutidens Kina.” David A. Palmer. Qigong Feber. Columbia University.

Dette medførte en øget interesse for Lin Housheng og hans evner. Allerede året efter i 1979 viste Lin med succes sine Qigong færdigheder overfor tre vicepremierministre og over 300 forskere ved Kinas statsråd i Beijing.

Lin Housheng udvikler Shibashi og Qigong Anæstesi

1979 kombinerede kombinerede Lin Housheng elementer fra Tai Chi og Qigong og skabte det første sæt af atten øvelser, der udgør Taiji Qigong – Shibashi set 1.

1980 udgav Professor Lin Houshengs sin bog; Qigong Makes Health. (kun på kinesisk). Det var den første bog om Qigong, der udkom efter afslutningen af ​​den kulturelle revolution.

Lin Housheng udfører Qigong Anæstesi

Den 9. maj 1980 skete endnu en skelsættende ting – Lun Housheng udførte den første Qigong Anæstesi, hvilket han siden har gjort mange gange.

Den 9. maj 1980 blev den første kirurgiske operation foretaget udelukkende med bedøvelse foretaget af Professor Lin ved hjælp af Wai Qi = ekstern Qi. Det foregik i Shanghai på No. 8 People’s Hospital. Denne operation blev en verdensnyhed.

Qigongmester og professor Lin Housheng fra den kinesisk medicinske forskningsinstitution strakte sin højre hånd og pegede sin pege- og midterfingre på akupressurpunktet Yin Tang mellem patientens øjenbryn. Fra fingerspidserne udsendte han Wai Qi (eksternt projiceret Qi) fra en afstand på ca. 3 centimeter på en 29-årig kvindelig patient. Efter tre minutter nikkede han til kirurgen, som derefter tog sin skarpe skalpel op og begyndte en kirurgisk operation på skjoldbruskkirtlen.

Patienten modtog ingen yderligere bedøvelse, hun forblev bevidst hele vejen igennem operationen og viste ikke selv det mindste tegn på smerte i løbet af 140 minutters operation. Da en valnødde stor tumor blev fjernet og vist til patienten, lyste et smil på hendes ansigt. Lin Housheng fortsatte med at udføre mange andre succesfulde Qigong procedurer på hospitalet.

Lin Housheng siden 1980

Disse data er udtryk fra en artikel skrevet af John Voigt, som Vibeke Fraling har fået tilladelse til at oversætte og gengive. Du kan læse den fulde artikel her. 

“…Fra midten af 1980’erne steg interessen for Qigong og Qigong Healing, takket være Professor Lin. Qigong blev en ny trend.” Kilde: Medicinsk Qigong: En Vital Branch of Oriental Medicine, af Jampa Mackenzie Stewart; på http://taoofmedicine.com/therapies/qigong/

“Stærkt udløst af Lin’s arbejde opstod en forbløffende qigong-dille sted i Kina: I midten af ​​1980’erne var der 2.000 Qigongorganisationer og mellem 60 og 200 millioner udøvere på tværs af Kina. Dette repræsenterede næsten en femtedel af den kinesiske befolkning.” Http://en.wikipedia.org/wiki/Qigong

Lin Housheng var blevet en kinesisk Qigong “Superstar.” Den første udgave af 150.000 eksemplarer af hans bog “Qi Gong er svaret på sundhed” blev udsolgt på en måned i 1985. [Paul Dong. Chi Gong: Den gamle kinesiske vej til sundhed, s. 117].

I 1987 behandlede Lin Housheng Shanghais borgmesters hustru. Denne borgmester, Jiang Zemin, blev to år senere den mest magtfulde person i Kina: Det Kommunistiske Partis generalsekretær.

I 1989 kom han til USA for at deltage i et forskningsprojekt ved San Diego State University. 2010 blev han statsborger i USA.

I 1990’erne – og fortsat ind i det 21. århundrede – har Lin Housheng rejst i verden, især i landene i Sydøstasien for at præsentere serien for lokale Taiji Qigong Shibashi Associations. Hans publikum består ofte af mange tusinde mennesker.

I 2011 turnerede han Malaysia og Taiwan.

I øjeblikket bor han i Los Angeles County i Californien i et asiatisk præget samfund — (han lærte aldrig at tale engelsk). I forbindelse med sine mange ture i Asien bor han i den by, hvor han først fandt berømmelse, Shanghai.